Våra funktionärer

Hjälp till som flaggvakt

Ute på banan finns det strategiskt utsatta torn där vi ställer flaggvakter. Deras uppgift är att tillsammans med Depåchefen hålla koll på vad som händer ute på banan. Flaggvakten är Depåchefens extra ögon och rapporterar in via radio ifall något händer och Depåchefen kan agera efter detta.

Flaggvakterna är en viktig del av vårt säkerhetstänkande och vi genomför aldrig en körning utan flaggvakter. Det finns för många ställen på banan som är skymda och det skulle innebära stor fara för våra förare att köra utan flaggvakter.

På Knutstorp hyr vi in större delen av flaggvaktsstyrkan men har efter förfrågan öppnat upp två platser för frivilliga deltagare att kunna anmäla sig till. På Sturup är alla flaggvakter våra egna frivilliga.

Du kan hjälpa till!

Som du kan se innebär det här att vi behöver just Dig som vill hjälpa till att göra våra bandagar roliga och säkra. Att vara flaggvakt är inte svårt. Du behöver ha ögonen med dig, en smula sunt förnuft och viljan att göra ett bra jobb. Har du inte varit flaggvakt tidigare kommer du att få stå tillsammans med någon som gjort det innan. Du anmäler dig som flaggvakt på samma sätt som du bokar dig till en körning.

Sa jag att det är roligt att flagga? Som flaggvakt är du den som är närmast motorcyklarna när dom kommer farande förbi. Det är en häftig känsla 🙂

Depåchefer

Sydskanes Emse har alltid en agerande depåchef vid varje bankörning.

Det är depåchefen som har det totala ansvaret vid respektive arrangemang och som tar beslut om vad som ska göras, om det behövs. Depåchefen har radiokontakt med alla funktionärer ute i tornen, och tillsammans håller de koll på dem som är ute och kör på banan. Dessutom samarbetar depåchefen med instruktörerna och har också radiokontakt med ambulanspersonalen – allt för att kunna erbjuda ett så säkert arrangemang som möjligt.

Du får gärna komma fram till depåchefen om du har frågor eller behöver hjälp. Han eller hon kan då förklara eller sätta dig i kontakt med en instruktör för personlig utbildning. Detta är något som vi gärna ser att fler utnyttjar – vi finns där för din skull.

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse för att hjälpa till kan du kontakta Depåchefsansvarig via e-post.

Instruktörer

Sydskanes Emse har instruktörer som står till Din tjänst!

Vi har alltid instruktörer tillgängliga på samtliga bankörningar.
Varje grupp har en instruktör som gruppansvarig. Instruktören håller ett förarmöte innan gruppen går ut på banan så att alla vet vad som gäller på just våra körningar. Vi håller korta förarmöte även mellan körpassen för att se så att alla trivs, och passar då även på att ge feedback till dem som vill ha.

Det är viktigt för oss att alla trivs och har kul på banan.
Samtidigt ser vi det som vår uppgift att ni får en upplevelse utöver det vanliga och utvecklas som motorcykelförare när ni kör med oss.

Din instruktör hjälper dig gärna att besvara dina frågor gällande just din körning.
Vi ger mer än gärna tips om t ex spårval, blick, gaskontroll, bromsteknik, däck, fjädring, ja allt som kan få dig att bli en säkrare förare både hos oss på banan och i trafiken.

Vi är här för din skull så passa på att utnyttja oss.

Har du tankar eller synpunkter gällande instruktörerna är du välkommen att kontakta instruktörsansvarig via e-post.

Bullergruppen

Sydskanes Emse har alltid varit mycket medvetna om miljön och hur vår verksamhet påverkar de runt i kring oss. Vi har ända sedan föreningen startade mätt ljudnivåer på våra evenemang.

Bullergruppen skapades i två syften. Vi behövde se över vårt bullrande och vi behövde lära oss mer kring hur vi mäter ljud, vad vi ska mäta och var.

Efter två säsonger med bullergrupp har vi nu bra koll på hur vi bullrar och var vi ska mäta och hur. Vi har därför minskat ner personalen i denna grupp och slagit ihop den med Depåchefsgruppen och gett gruppen ännu en uppgift. Bullergruppen ansvarar nu inte bara för bullermätning utan även “skamkärran”.

Skamkärran är det släp vi använder om vi behöver hämta en hoj ute på banan. Vi har också med oss saneringsmedel och brandsläckare för att kunna hantera alla situationer.

Om något händer av allvarligare karaktär på våra körningar, då flaggas det rött över hela banan och ambulans och “skamkärra” kör automatiskt ut på plats för att vara behjälpliga. Detta gör vi alltså även om det skulle visa sig inte behövas, vi tar det säkra före det osäkra.

Vi har fått mycket beröm för att vi är snabbt på plats och att körningen kommer igång igen inom väldigt kort tid. Detta är vi stolta över och genom att ta uppgiften på största allvar så maximerar vi våra deltagares körtid på banan.

Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse för att hjälpa till kan du kontakta ansvarig för Bullergruppen via e-post.

Logga in

Registrera